ÎNTÂLNIRE DE NEUITAT CU „POETA METAFOREI ÎN FLĂCĂRI”

O zisplendidă de toamnă, 23 septembrie, a adus la Biblioteca „Transilvania, pe talentata scriitoare Renata Verejanu, care a adunat în jurul său multă lume frumoasă, şi binevoitoare, la o întâlnire unde și-a lansat „Operele alese” în 3 volume. La întâlnire au participat mulți, foarte mulți elevi din liceele „P. Zadnipru”, 3 clase, și de la Liceul „Orizont”, 2 clase, însoțiți de profesoarele lor.
Cu un cald mesaj de salut a deschis acest eveniment special, directorul Bibliotecii d-na Parascovia Onciu, comunicând că în spaţiul acestei biblioteci se scrie o altă pagină a istoriei culturii noastre, şi că o carte spune ceea ce vrea să spună autorul, iar ceea ce spune Renata Verejanu –  devine o definiţie. Poeta a mai subliniat, că se bucură să vadă printre cei prezenţi copii şi adulţi care iubesc literatura şi pun preţ pe carte, şi este foarte minunat, că poezia înfloreşte acum, în zilele noastre, puţin mai dificile, şi e bine când multă lume se strânge în jurul „cuvântului scris în metafore”. Trebuie să fim recunoscători pentru aceasta, fiindcă este vorba de „pâinea cuvântului”, care înseamnă mai mult decât însăşi bucăţica de pâine obişnuită. Cuvântul este  întemeietor şi roditor al sufletelor, iar participanţii au un orizont cultural bogat, deoarece au lucrat şi s-au „adăpat” la izvorul nesecat al cuvântului scris. Oaspeții întâlnirii au mai fost Lilia Manole, poetă de la Bălți, Ana Cibotari, președinta Asociației „Plai Mioritic”, Dan Verejanu, feciorul poetei, doctorand și actorul Gheorghe Țurcan-Dascăl, intervenind cu aprecieri despre „poeta metaforelor în flăcări”.       
D-na Verejanu a mai vorbit despre fondarea revistei Micul prinţ, organizarea Festivalului-Concurs Internaţional al Copiilor Dotaţi – Micul prinţ”, despre cum a început să scrie versuri pentru copii care s-a finalizat cu Cadoul florii, Soarele patrat şi cartea lansată astăzi. Copii au fost interesaţi să afle cum şi-a petrecut scriitoarea copilăria, de unde provine numele, de ce este pasiona etc. Renata Verejanu a oferit tuturor câte o revistă Micul prinţşi o carte cu autograf.  

Lasă un comentariu