UN AN FĂRĂ TINE

Dragi adolescenți, vă îndemnăm să participați la Concursul de Lectură „Bătălia Cărților”. Lecturând 10 cărți înscrise în concurs aveți toate șansele să deveniți Cititorul Anului 2022!

Vă propunem sa faceți cunoștință cu cartea „Un an fără tine autor Nina de Pass.

Romanul „Un an fără tine” este o carte încărcată de sute de emoții și trăiri intensive, o poveste despre durere, pierdere, speranță și iubire, despre felul în care vinovăția te mămâncă de viu, îți distruge amintirile și distorsionează totul, dar și despre puterea vindecătoare a prieteniei.

Un an fără tine este genul acela de carte care te face să pui lucrurile în perspectivă, îți aduce fiori reci în tot corpul, îți îngheață sângele în vene și multe lacrimi în ochi și în suflet. Este tipul de roman de care te îndrăgostești în  mod iremediabil, fapt care te face să devii parte din el. Nu te saturi citind și, la final, nu îl termini tu pe el, ci el pe tine. Emoțional. Sufletește. Ba chiar și mintal.

Nina de Pass scrie o poveste cu și despre adolescenți, dar reușește din plin să treacă peste barierele impuse uneori de acest gen literar și să construiască o lume a întunericului, din care personajele sale cu greu reușesc să mai iasă la suprafață. Trec prin focurile iadului, cu toate că sunt adunate toate într-un loc aproape ireal, numit oarecum ironic Speranța. Cei de aici sunt adolescenți cu sufletele bucăți și inimile frânte, care aproape nu mai știu cum e să zbori spre înalt. Cum e să ai visuri, speranțe, cum să iubești, să fii fericit și să te bucuri de viață. Pentru ei nu viitorul primează, ci trecutul, în care se afundă cu aripi frânte. Totul e un abis care îi obligă să se autoanalizeze, uitând că, în definitiv, toate se petrec cu un motiv și că nu totul depinde de tine pe lumea asta. Faci tot ce poți, te străduiești, dai ce e mai bun  din tine, dar, uneori, mai și greșești sau viața te trântește cu putere la pământ. Însă totul e un șir de alegeri și tu ai datoria să fii responsabil doar pentru ceea ce alegi.

Vă propunem această carte pentru a o citi și a vă forma și expune părerea proprie. De părerile voastre depinde care carte va primi titlul de „Cartea anului” 2022.

Despre autor:

Nina de Pass a început să lucreze la „Un an fără tine”,  romanul ei de debut, în timpul unui curs de scriere creativă de la Academia Faber. Are un masterat în franceză și spaniolă de la Universitatea din Edinburgh, iar în prezent locuiește și lucrează la Londra.

Regulamentul de organizare şi desfășurare a Concursului de lectură „Bătălia cărților” (pentru participanți) îl găsiți aici.

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

                                Alege Cartea Anului 2022!

                                 Fii cititorul anului 2022!

Sursa: https://crampeiedesufletblog.wordpress.com/2021/02/14/nina-de-pass-un-an-fara-tine-recenzie/

Biografia: https://www.ninadepass.com/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s