INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE PENTRU O INIMĂ LA MÂNA A DOUA

Dragi adolescenți, vă îndemnăm să participați la Concursul de Lectură „Bătălia Cărților”. Lecturând 10 cărți înscrise în concurs aveți toate șansele să deveniți Cititorul Anului 2022!

Vă propunem sa faceți cunoștință cu cartea Instrucțiuni de folosire pentru o inimă la mâna a doua” autor Tamsyn Murray.

Această carte ne redă o poveste despre confruntarea viitorului, oricât de înfricoșător ar părea, o poveste despre cum iți poți vindeca inima, indiferent de cât de mult ar durea.

Să cunoaștem protagoniștii cărții. Povestea e spusă la persoana întâi, alternativ, din perspectiva lui Johnny, respectiv Niamh.

Jonny este un băiat de 14 ani, bolnav de inimă de când se știe, internat în spital de un an de zile și așteptând un miracol, adică o inimă compatibilă, conștient fiind însă că miracolul pentru el și părinții lui însemna o suferință de nedescris pentru familia donatorului. Era ținut în viața de o pompă Berlin Heart, care recircula sângele care pompa în inima lui defectă, ieșind pentru asta din corp prin niște mici tuburi transparente. Jonny se simțea ca și când trăia un timp „împrumutat”, gândindu-se, mai în glumă, mai în serios, la el ca la un jumătate om – jumătate robot. Cea mai bună prietenă a lui era Em, o fetiță bolnavă de leucemie care făcea chimioterapie, fiind internată, ca și el și alți copii cu diferite afecțiuni grave. Se încurajau unul pe altul. Foarte interesant faptul că acești copii internați permanent sau pe perioade foarte lungi în spital, nu erau scutiți de a merge la școală. Erau organizate ore de curs în spital, iar când se simțeau prea rău și nu puteau participa, aveau profesori care îi vizitau în salon.

Schimbăm planul și îi cunoaștem pe Niamh și Leo Brody, doi gemeni de cincisprezece ani. Această parte a poveștii ne e spusă prin prisma Niamh. Ea și fratele ei fuseseră foarte apropiați când când erau mici, dar, crescând, el devenise „băiatul de aur”, adorat de părinți și prieteni și apreciat de profesori, iar ea sora care nu reușea să se ridice la înălțimea fratelui său, cei doi fiind astfel într-o permanentă competiție. Sunt oarecum atipici pentru niște gemeni, nefiind foarte uniți.

Cum se va derula relația dintre Niamh și Jonny, dacă și cum vor reuși fiecare din cele două familii să se adapteze la ceea ce le-a pregătit soarta – miracolul uneia, suferința celeilalte. Vă propunem să aflați citind această poveste tulburătoare și minunată.

Vă propunem această carte pentru a o citi și a vă forma și expune părerea proprie. De părerile voastre depinde care carte va primi titlul de „Cartea anului” 2022.

Regulamentul de organizare şi desfășurare a Concursului de lectură „Bătălia cărților” (pentru participanți) îl găsiți aici.

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

                                Alege Cartea Anului 2022!

                                 Fii cititorul anului 2022!

Sursa: https://www.delicateseliterare.ro/instructiuni-de-folosire-pentru-o-inima-la-mana-a-doua-de-tamsyn-murray-editura-didactica-publishing-house/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s