Dragi adolescenți, vă îndemnăm să participați la Concursul de Lectură „Bătălia Cărților”.
Lecturând 10 cărți înscrise în concurs aveți toate șansele să deveniți Cititorul Anului 2022!
Vă propunem sa faceți cunoștință cu cartea „Actorul anonim” autor Aurelian Silvestru.
Întreaga acțiune pornește de la jocul actorilor într-o piesă despre Nero, odiosul împărat roman, trimis al Răului. După o stagiune, câțiva actori ai trupei, prieteni între ei, încep să aibă deviații comportamentale nefirești, loviți, după spusa autorului, de „ciuma răului”. Romanul reprezintă o lecție de limbă și literatură română pentru un public de diferită vârstă, o posibilitate de cercetare a romanului contemporan basarabean, care, grație eforturilor autorului, a facilitat conviețuirea reușită a domeniului literaturii și altor științe, prevalând aspectele psihologice.
„Actorul anonim”… În locul acestuia, în anumite împrejurări, putem fi oricare dintre noi, fiind reliefată personalitatea la diferite etape ale vieții, care caută și găsește soluții, parcurge starea de depresie ajungând la euforie, înlocuiește pesimismul cu optimism, plânge și râde, cade și se ridică, luptă și învinge, se confruntă cu diverse probleme, pe parcurs identificând soluțiile optime.
Vă propunem această carte pentru a o citi și a vă forma și expune părerea proprie. De părerile voastre depinde care carte va primi titlul de „Cartea anului” 2022.
Despre autor:
„Aurelian Silvestru reprezintă, în liniamentele generale ale operei sale literatura unde elementul beletristic pur se conjugă cu cel eseistic, ficționalul cu documentarul și realul cu irealul, cu fantasticul sau semifantasticul. Pentru el, nu are o valoare intrinsecă o abstractă imago mundi sau un imaginar theatrum mundi, ci răsfrângerea lumii cu impact existențial, asupra forului interior al ființei”.
Mihai Cimpoi
Aurelian Silvestru s-a născut la 1 octombrie 1949, satul Cuşelăuca, raionul Şoldăneşti, Republica Moldova. Este un scriitor, psiholog, publicist și pedagog român din Republica Moldova, Liceului de Inventică și Creativitate „Prometeu-Prim” din Chișinău, A absolvit: Universitatea de stat din Chişinău, ziaristică (1966-1968); Institutul de pedagogie din Bălţi, facultatea de psihologie (1969-1973); Academia de pedagogie din Moscova, doctorand la psihologie (1975-1978); Academia de relații internaționale din Cairo, cursuri de manager (1999). A debutat cu proze scurte în ziarul „Tinerimea Moldovei”.
Regulamentul de organizare şi desfășurare a Concursului de lectură „Bătălia cărților” (pentru participanți) îl găsiți aici.
Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!
Alege Cartea Anului 2022!
Fii cititorul anului 2022!
Sursa: https://homoaestheticusblog.wordpress.com/2021/06/20/featured-content-15/