ȘTEFAN CEL MARE, UN NUME, O ISTORIE

Dragi utilizatori ai Bibliotecii Transilvania! Astăzi, 2 iulie, întreg neamul românesc marchează Sărbătoarea națională Ziua Comemorării lui Ștefan cel Mare și Sfânt! Se împlinesc 516 ani de la trecerea în neființă a Marelui Domnitor al Moldovei.

       Supranumit Ștefan cel Mare și Sfânt încă în timpul vieții, el a devenit  un simbol al luptei pentru libertate și dreapta credință. Ștefan Voievod era mărunt la stat, iute la căutătură, aprig la mînie, viteaz mare la război, însă și foarte chibzuit, biruind pe neprietenii lui nu numai cu oștile, ci și cu înțelept meșteșug. Legenda ne spune că în cei 47 de ani de domnie a purtat 47 de războaie, din care a ieșit învingător în 45, și a înălțat cam tot atâtea locașuri sfinte. Ne-a lăsat moștenire o țară bogată, care se întindea de la mare pînă la munte, ne-a învățat să fim dîrji și să înfruntăm dușmanul. Atletul lui Hristos, cum a fost numit Marele Voievod de către Papa Sixt al VI-lea, a lăsat urmașilor amintirea de neșters a unei domnii lungi și strălucite, a iubirii nemărginite pentru neamul românesc și un exemplu de rezistență în fața unor greutăți fără seamăn.

     Cu acest prilej al Sărbătorii Naționale, am organizat o frumoasă expoziție de carte, cu genericul ,,Ștefan cel Mare și Sfînt – un nume, o istorie!’’. Am prezentat o serie de cărți impresionante, dedicate Marelui Domnitor – cel mai iubit fiu al neamului nostru.

Vă mulțumim pentru atenție!

View this post on Instagram

#bibliotecatransilvania #stefancelmare #expozitiedecarte

A post shared by Biblioteca Transilvania (@bibliotecatransilvania) on

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s