REPLICA

Replica, autor Lauren Oliver este una din cele 10 cărți propuse spre lecturare pentru adolescenții de 15-18 ani pentru Concursul de Lectură „Bătălia cărților” 2020!

Două destine se împletesc într-o carte cu două fețe. Pe de o parte, povestea spusă de Lyra. Pe de altă parte, povestea trăită de Gemma. Împreună, ele oferă o călătorie de neuitat într-un roman incredibil. Povestea Lyrei începe departe, pe o insulă, unde totul pare feeric. Dar, privit de aproape, Institutul Haven se vede altfel: ca un spațiu în care se cresc clandestin și se țin sub observație replici sau modele umane. Lyra este însă unul dintre cobaii care reușesc să scape. Gemma își trăiește cuminte adolescența, până când o întâmplare o face să investigheze trecutul propriei familii, în care descoperă mai multe surprize. Printre ele, legătura tatălui ei cu Institutul Haven. Așa că pleacă în Florida, unde o așteaptă două replici și mai multe întrebări. Sunt practic două cărţi într-una şi fiecare este spusă din perspectiva altui personaj. Sunt independente una de alta, în sensul că fiecare parte are o poveste a ei şi o poţi citi individual. Nu ai nevoie de cealaltă poveste pentru ca ea să aibă sens. Dar sunt interdependente, pentru că, dacă le citeşti împreună, ai parte de o imagine mult mai mare şi înţelegi întreaga poveste. Practic, spune o a treia poveste, una la o scară mai mare.

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

Alege Cartea Anului 2020!

Fii cititorul anului 2020!

Regulamentul de organizare şi desfășurare a concursului de lectură Bătălia cărților (pentru participanți) îl găsiți aici:

Lectură plăcută! Baftă participanților la concursul de lectură „Bătălia cărților” 2020, ediția a VI-a”!

https://blog.nemira.ro/interviu-lauren-oliver-despre-replica

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s