PASAGERA

Pasagera, autor Alexandra Bracken este una din cele 10 cărți propuse spre lecturare pentru adolescenții de 15-18 ani pentru Concursul de Lectură „Bătălia cărților” 2020!

„Melodia inimii sale nu avea nume, era alertă și ușoară. Era ca o melodie în valuri, cobora când el expira și urca atunci când trăgea aer în piept. Era ca picăturile de ploaie care alunecă pe sticlă, ca ceața care se răspândește pe luciul unei ape. Ca scârțâitul unui vas. Ca secretele șoptite de vânt și ca viața nevăzută de dedesubt.

Ca flacăra unei ultime lumânări.”

Romanul „Pasagera” este un fantasy–romance–young adult ce amalgamează crono-magia cu aventura istorică și misterul cu iubirea romantică, pentru a oferi un tentant univers literar al peisajelor splendide și al loviturilor spectaculoase de teatru.

„Pasagera” este o poartă spre trecut și o comparație între culturi diferite. Alături de Nicholas și Etta, pregătește-te să supraviețuiești celui de-Al Doilea Război Mondial și să te rătăcești în inima deșertului, să trăiești alături de un grup neconvențional de pirați și să riști viitorul omenirii pentru șansa de a-i salva pe cei pe care îi iubești. Între călătorii în timp, secrete, trădări și Ghimpi, Alexandra Bracken ne oferă și o poveste fermecătoare de dragoste, între o violonistă talentată și un aventurier cu un trecut misterios.

Etta se remarcă prin perspicacitate, adaptabilitate, combativitate și încăpățânare. Se prinde iute de toate modificările în perceperea universului, cu care este bombardată, metabolizează imediat noile realități, își formează grabnic echipa ideală ce să-i asigure supraviețuirea.

Nicholas e tânărul cavaler din alte vremuri, idealist, onorabil, gata să se sacrifice de dragul persoanei iubite, dar are și obișnuința realisto-cinică de a privi lumea drept loc ostil.

Eroina principală a romanului este o tânără violonistă care are un mare vis pe scena muzicii. Din păcate, visul său este frânt în momentul în care a fost răpită și obligată să călătorească în trecut pentru a găsi Astrolabul, un element primordial pentru controlul universului. Atunci când mama ei este ținută captivă până când își va duce la bun final misiunea, totul devine o cursă contra cronometru pentru supraviețuire. Să nu aveți impresia că aici totul este despre disperare și pierdere. Ea a întâlnit dragostea, sub forma lui Nicholas Carter, ce îi va deveni aliat în această luptă ce pare să o copleșească. Simbioza foarte interesantă și originală acordată călătoriei în timp vă va fascina și vă va determina să continuați să citiți cartea, pentru că povestea este promițătoare.

Etta are o personalitate care se poate asemăna cu a ta. Este extrem de sensibilă și o prietenă pe măsură. Faptul că a plecat în călătorie pentru a-și salva mama spune multe despre sufletul ei și despre dragostea pe care i-o poartă. Este și o tipologie care se atașează mult de oameni și își face prieteni pe care îi păstrează cu orice chip, pentru că este loială și sigur ar lupta pentru prietenii săi.

Cartea este o primă aventură ce aparține unei serii. Este o carte fantasy cu note extrem de originale care arată infinita luptă dintre trecut și prezent, o comparație pe care toți o facem inevitabil. Da, sunt și personaje rele în această poveste, dar parcă nu se pune atât de mult accent pe veșnică lupta bine și rău. Plus, romantismul aici este extrem de bine conturat printr-un cuplu atât de frumos de care evident ne atașăm cu toată ființa. Lectură plăcută!

Despre autor:

Autoarea americană Alexandra Bracken s-a născut în Arizona, a studiat istoria şi literatură engleză, apoi a lucrat timp de șase ani în domeniul editorial. După ce a decis să se dedice integral scrisului, s-a întors în Arizona, unde locuiește într-o casă plină de cărţi. Romanele sale sunt traduse în peste 15 limbi și au fost prezente pe listele de bestseller New York Times.

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

Alege Cartea Anului 2020!

Fii cititorul anului 2020!

Regulamentul de organizare şi desfășurare a concursului de lectură Bătălia cărților (pentru participanți) îl găsiți aici:

Lectură plăcută! Baftă participanților la concursul de lectură „Bătălia cărților” 2020, ediția a VI-a”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s