Familia creează valorile, valorile creează familia

Unele lucruri probabil se schimbă, dar noi începem şi sfârşim cu familia.” 

Anthony Brandt

Conform definiţiei Familia este o formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care uneşte pe soţi (părinţi) şi pe descendeţii acestora (copiii necăsătoriţi).

         În familie omului îi e asigurată hrana, odihna şi condiţiile pentru un trai decent, membrii familiei cooperând pentru a întreţine aceste condiţii. Pe lângă îndeplinirea funcţiilor biologice, familia mai are rolul de a susţine procesul de socializare, fiind un loc pentru introducerea copiilor în viaţa socială, familia reprezentând prima întâlnire a copilului cu socialul. De asemenea, în cadrul familiei, membrii acesteia care fac deja parte din societate, sunt în stare să se dezvolte în acest plan în interiorul familiei, îmbunătăţându-şi calităţile, cunoştinţele, valorile personale şi sociale.       

Familia e un loc unde membrii pot contribui la crearea unui fond material din care pot să profite fiecare membru al familiei, fiind uneori o modalitate bună de a împărţi veniturile membrilor într-un mod rezonabil şi raţional, ce va duce la prosperarea familiei şi a acumulării unor rezerve ce pot fi distribuite pentru diferite cauze, un exemplu fiind suportul material acordat copiilor de către părinţi. Crearea unei familii e un pas important în viaţa noastră, alegerea unei persoane responsabile şi potrivită fiind importantă. De asemenea trebuie de înţeles, că familia e un loc ce necesită atenţie, efort şi muncă. O familie plăcută care va contribui la menţinerea şi dezvoltarea fizică, morală şi spirituală necesită implicarea tuturor membrilor în egală măsură. Fiind grupul social primar din societatea noastră, familia este un spaţiu unde are loc iniţierea în viaţa socială a copilului, pregătindu-l pentru viaţa individuală la maturitate.

Cine nu are o familie sa-şi cumpere… Nu, nu este chiar aşa. Banii ar putea sa cumpere o familie, dar nu şi sa o fericească pentru prea mult timp. Nimic nu este mai important pe lumea aceasta decât a avea alături o familie care să te susţină, o familie în care să-ţi găseşti sprijinul şi relaxarea, impulsul şi motivaţia, o familie în sânul careia să te găseşti aşa cum esti şi îi găseşti şi pe toţi cei dragi aşa cum sunt ei.

         Biblioteca „Transilvania” vă propune o expoziţie virtuală cu cărţi despre aspectul familiei din punct de vedere psihologic, sociologic, educaţional, juridic. Vă informăm despre rolul colaborării dintre şcoală şi comunitate în formarea unui bun cetăţean al societăţii, despre importanţa cunoaşterii psihologice a copilului, pentru a avea o relaţie perfectă în comunicarea părinţi – copii – educaţie. Sperăm ca cărţile din acestă expoziţie, să vă ajute, să aveţi o familie trainică şi fericită!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s