ACOLO UNDE FEMEILE SUNT REGI

Dragi adolescenți vă îndemnăm să participați la Concursul de Lectură „Bătălia Cărților”. Lecturând 10 cărți înscrise în concurs aveți toate șansele să deveniți Cititorul Anului 2020!

Vă propunem sa faceți cunoștință cu cartea „Acolo unde femeile sunt regi autor Christie Watson.

În cartea „Acolo unde femeile sunt regi” este vorba despre Elijah. Un băiețel nigerian de șapte ani, născut în Anglia, care se luptă cu propriul comportament deviant. Spune povestea unui băiețel care nu reușește să își găsească locul în societate datorită convingerilor pe care altcineva i le-a băgat în cap. Astfel, Elijah devine un copil greu de înțeles. Un copil căruia îi e greu să se încreadă în oameni deoarece aceștia nu iau în serios convingerile sale. Petrecându-și primii ani din viață alături de mama sa naturală între aceștia doi s-a creat o conexiune. Iar faptul că restul oamenilor nu cred într-un lucru cât se poate de adevărat pentru Deborah, mama lui, îl pune pe Elijah într-o situație dificilă.

Acum câțiva ani de zile Elijah a fost luat de către autorități de lângă mama sa naturală. Motivul fiind incapacitatea acesteia de a avea grijă de un copil în vârstă de 5 ani. În spatele acestei neputințe a lui Deborah de a-și creste fiul se află o boală mentală. O boală care o face pe această să vadă lucruri care nu sunt acolo și să audă voci ale unor ființe inexistente. Datorită acestui lucru, Deborah, o nigeriană cu convingeri religioase puternice, consideră că în trupul pruncului său se află un vrăjitor. Acesta fiind responsabil atât pentru moartea soțului ei cât și pentru sărăcia din casa lor. Faptul că nu este în stare să fie mamă este, crede ea, tot din vina diavolului care îi stăpânește copilul.

Din neferice, aceste convingeri ale lui Deborah s-au transmis și lui Elijah. Acestea stând la baza comportamentului deviant al băiatul. Comportament care îl obligă pe Elijah să treacă prin mâna mai multor asistenți sociali. Acest lucru întâmplându-se deoarece de fiecare dată când băiatul devine fericit și se simte în largul lui într-o casă, vrăjitorul iese la suprafață și face ceva foarte rău.

„Acolo unde femeile sunt regi” de Christie Watson este o carte cu un mesaj puternic. Cartea aduce în prim plan subiecte adesea evitate. Vorbește despre abuzurile la care este supus un copil de către mama sa. Despre lipsa implicării autorităților în primii 5 ani de viață ai băiețelului. Despre abuzul pe care un preot îl face asupra unui băiat în numele religiei. Despre sistemul de adopții și despre cum mulți copii sunt sortiți să rămână în orfelinate. Opera lui Christie Watson este menită să deschidă ochii populației spre copiii din centrele de plasament.

Recomandăm această carte, pentru cei care s-au săturat de povești cu happy end. Aceasta e una tristă. E meditativă. E despre dragoste. O descrie în toate modurile ei posibile. E despre trăiri. E despre moarte. E despre Elijah – conceput din dragoste și „iubit, cum nu a mai existat vreodată o iubire pe lume”.

Regulamentul de organizare şi desfășurare a Concursului de lectură „Bătălia cărților” (pentru participanți) îl găsiți aici.

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

    Alege Cartea Anului 2020!

   Fii cititorul anului 2020!

sursa: https://luizacomenteaza.eu/2018/09/21/recenzie-acolo-unde-femeile-sunt-regi-de-christie-watson/

În format PDF cartea o găsiți aici: https://ru.scribd.com/book/348620360/Acolo-unde-femeile-sunt-regi

https://www.academia.edu/37157186/Acolo_unde_femeile_sunt_regi_-_Christie_Watson.pdf

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s