FIICA NEGUSTORULUI DE MĂTASE

Dragi adolescenți vă îndemnăm să participați la Concursul de Lectură „Bătălia Cărților”. Lecturând 10 cărți înscrise în concurs aveți toate șansele să deveniți Cititorul Anului 2020!

Vă propunem sa faceți cunoștință cu cartea „Fiica negustorului de mătase” autor Dinah Jefferies.

Autoarea a plasat acțiunea în anii agitați ai Indochinei, ani în care au traversat cea mai neagra perioadă a istoriei lor. Indochina, 1952.

Nicole avusese noroc să se nască într-o familie bogată. Tatăl său avea o poziție înaltă, dar mama ei fusese vietnameză și Nicole trăise toată viața în umbra tenului și înfățișării sale, dar și a surorii mai mari Sylvie. Dacă Sylvie arăta ca o franțuzoaică, Nicole era prea vietnameză pentru a plăcea francezilor și prea franțuzoaică pentru a fi acceptată de vietnamezi. 

Împlinise 18 ani de curând și în toți acești ani crescuse simțindu-se respinsă și străină în familia ei. Mama ei murise când o adusese pe lume și se pare că nici Sylvie, nici tatăl ei nu o puteau ierta pentru asta. Nicole era nesigură și nu își găsea locul. Se simțea neacceptată de comunitatea în care trăia și sora ei mai mare nu o ajuta deloc să se simtă altfel. Au existat momente când am crezut că Nicole era geloasă. Atitudinea lui Sylvie era una cât se poate de pacifistă și nu înțelegeam de unde ruptura dintre ele. Apoi, am observat replicile acide și am pus cap la cap coșmarurile lui Nicole. Nu știa de unde porneau, știa doar că Sylvie era mereu prezentă în visele ei. Ce se ascundea în spatele fricii lui Nicole de apă? Ce făcuse Sylvie? 

La petrecerea dată în cinstea celor 18 ani ai ei, Nicole îl întâlnește pe Mark, un tânăr american șarmant și se îndrăgostește de el. Sylvie este cea care îi spulberă toate iluziile. O face pe Nicole să creadă că între ea și Mark era o relație extrem de apropiată. Rănită în amorul propriu și dezamăgită de faptul că descoperă că familia ei este și mai implicată în tensiunile dintre guvernul francez și armată vietnameză care dorea libertatea Indochinei, Nicole cade în cealaltă extremă. Se împrietenește cu Trân, un tânăr vietnamez care credea în idealurile politice ale celor din Viet Minh. Trân era prea radical, dar m-a impresionat puterea lui de sacrificiu. Nicole era prinsă între ceea ce credea că este și ceea ce era de fapt. Familia ei sau Trân? Franța sau Vietnam? Unde era locul ei? Îi vor putea ierta vreodată trădarea? 

Fuge de acasă cu Trân și îmbrățișează aceleași idealuri, dar află în curând că nici aici lucrurile nu erau prea simple. Cine ar putea să aibă încredere într-o metisse? O vedeau ca pe o spioană. Nici Trân nu este tânărul fermecător care o vizita mereu la magazinul ei de mătase. Făcuse alegerea corectă? Ce se va alege de ea? 

Roman de atmosferă, Fiica negustorului de mătase” spune povestea unui suflet obligat să își afle adevărata identitate, spune povestea spectaculoasă a unei supraviețuiri, a unei moșteniri și a unei iubiri. Nicole fusese rănită și mereu lăsată pe un loc secundar. Nu se întrebase prea des de ce, pusese toate astea pe faptul că arăta ca o vietnameză. Secundă după secundă, sufletul ei a fost otrăvit cu jumătăți de adevăruri și asta a condus la o Nicole plină de nesiguranță și de îndoieli. În timp ce o cunoaștem pe adevărata Nicole, descoperim bucăți de istorie așezate cu măiestrie pe tapetul unei povești frumoase despre acceptare, cunoaștere și iertare.

Regulamentul de organizare şi desfășurare a Concursului de lectură „Bătălia cărților” (pentru participanți) îl găsiți aici.

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

          Alege Cartea Anului 2020!

        Fii cititorul anului 2020!

În format PDF cartea o găsiți aici: https://msbook.pro/romane-de-dragoste/559-fiica-negustorului-de-mtase-de-dinah-jefferies-citete-online-gratis-pdf.html https://ru.scribd.com/document/392058489/Dinah-Jefferies-Fiica-Negustorului-de-Matase

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s