SĂ NU SPUI NICIODATĂ PENTRU TOTDEAUNA

Să nu spui niciodată pentru totdeauna”, autor Jennifer L. Armentrout este una din cele 10 cărți propuse spre lecturare pentru adolescenții de 15-18 ani pentru Concursul de Lectură „Bătălia cărților” 2020!

Având în vedere copilăria noastră, ne-am dat repede seama ce înseamnă realitatea. Speranța și aspirațiile ni se păruseră vise și fantezii. (pag. 104)

Să nu spui niciodată pentru totdeauna este un roman despre luptă, despre curaj, despre dragoste și prietenie, despre forța de a deveni reali și de a ne depăși temerile sau de a învăța să trăim cu ele, fără a ne lăsa acaparați de fricile noastre interioare. Este o poveste fermecătoare despre o tânără curajoasă care luptă pentru a-și exprima adevărul dintr-un refugiu al tăcerii.

Autoarea ne zice că fiecare dintre noi este un „șoricel”, dar trebuie să încercăm să învingem fricile noastre, indiferent de rezultat.

Va reuși Malorry să învingă tenebrele trecutului? Îl va aștepta pe Rider un destin mai blând după separarea de prietena lui? Se vor revedea? Ce final va avea povestea?

Răspunsul la întrebări îl găsiți între filele cărții

Romanul „Să nu spui niciodată pentru totdeauna” îi are protagoniști pe Mallory Dodge și Rider Stark, doi adolescenți care luptă cu umbrele trecutului.

Fiind copii, Rider o proteja pe Mallory de fiecare dată și încasa loviturile menite fetiței. El a învățat-o să se ascundă în dulap și să păstreze tăcerea, pentru a nu fi bătută de nemilosul cuplu de alcoolici care i-a găzduit. Un simbol al cărții și al siguranței îl reprezintă și iepurașul – jucăria pe care i-a dăruit-o Rider lui Mallory și pe care o strângea în brațe când îi era frică.

Cei doi sunt despărțiți în urma unui incident nefericit, pe care vă lasăm să îl descoperiți lecturând cartea.

Fiind adoptată de o familie extraordinară, Malorry luptă pentru a șterge consecințele trecutului. Suferă de șoc posttraumatic. Fiind condiționată să tacă în copilărie, acum, în adolescență, suferă de un blocaj care nu îi permite să comunice cu ceilalți, nici măcar cu persoanele care îi devin apropiate – noii părinți adoptivi și cu noua ei prietenă.

Începe o luptă cu sine, o luptă cu propriile temeri. „Șoricelul”, așa cum o numea Rider nu dorește să rămână pentru totdeauna un „șoricel”, așa că încearcă să găsească puterea de a merge mai departe.

Există o mulțime de oameni și o serie de întâmplări care ne formează. Am învățat că până și monștrii pot avea un impact pozitiv. (pag. 458)

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

Alege Cartea Anului 2020!

Fii cititorul anului 2020!

Regulamentul de organizare şi desfășurare a concursului de lectură Bătălia cărților (pentru participanți) îl găsiți aici:

Lectură plăcută! Baftă participanților la concursul de lectură „Bătălia cărților” 2020, ediția a VI-a”!

Citește on-line:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s