DE-ALE BUCĂTĂRIEI: PENTRU ÎNVĂȚĂCEI ȘI AMATORI

Că nu e om să nu fi fost și bucătar … Da, da! Fie că profesăm, fie că ne place, sau situația ne impune, dar oricine ar putea spune că măcar o dată a preparat ceva de-ale gurii. Nu e deloc simplu să pregătești bucate comestibile, gustoase, plăcute estetic, or profesia bucătarului este o artă. Ferice că există cărți, reviste și alte surse de informație în domeniu, ce ne vin în ajutor, doar să le cunoaștem.

Ne bucură în acest sens colecția, din opt volume, MasterChef. Școala de bucătari, recent achiziționată de Biblioteca „Transilvania”. Este vorba despre o lucrare a școlii MasterChef, tradusă din franceză și editată la „Litera” București, care include 100 de lecții, 70 de rețete, 600 de fotografii din domeniul bucătăriei.

Genericul colecției vorbește de la sine: „Trucuri, tehnici și rețete pentru a găti ca un maestru bucătar”. Deci, cititorii vor descoperi: cum să folosească cuptorul, ustensiile, vasele de gătit; vor afla ce este garnitura aromatică, ce sunt sortarea și deglasarea, ce reprezintă prepararea în papiotă, la bain-marie și la grătar etc. În cea mai mare parte vor lua cunoștință de rețete, metode și tehnici de preparare a mâncărurilor din carne, pește, paste, legume; vor reține secretele aperitivelor, gustărilor, deserturilor. Neapărat vor afla ceva nou sau clasic într-o nouă prezentare cum ar fi: salată de brânză caldă de capră, navarin de miel foarte verde, tartă cu lămâie la pahar etc.

Lectură plăcută, succese în arta bucătăriei și poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s