Absolut tot

„Absolut tot”, autor Nicola Yoon este una din cele 10 cărți propuse spre lecturare pentru adolescenții de 15-18 ani pentru Concursul de Lectură „Bătălia cărților” 2019!

Absolut tot, de Nicola Yoon, este o carte, la primă vedere, despre adolescență, iubire, posibil și imposibil. Mai mult de atât, însă, este o carte despre dorința intensă de a trăi și de a cunoaște îndeaproape lumea și particularitățile ei, de a transcende granițele familiarului și de a risca.  Este o intrigantă incursiune în viața unei adolescente de 17 ani care și-a trăit întreaga viață în securitatea casei ei, deoarece suferă de o formă de imunodeficiență severă, ce nu poate fi tratată. Spre deliciul cititorilor, surprizele nu întârzie să apară, romanul impresionând prin răsturnările de situație care par a fi desprinse dintr-un vis sau, printre rânduri, dintr-un coșmar.

Madeline Whittier, personajul principal al romanului Absolut tot, și-a trăit întreaga viața în interiorul casei sale, alături de mama sa, Pauline, de profesie doctor, și de Carla, asistenta medicală care îi poartă și rolul de confident. Albul canapelei, rafturilor și pereților casei în care locuiește Madeline reflectă în mod fidel traiectoria previzibilă a vieții protagonistei până la 17 ani. Madeline este în permanență asistată medical, trăind într-o bulă securizată ermetic și, concomitent, într-o bulă a imaginației sale, în care încearcă să vizualizeze lumea înconjurătoare, să descopere culorile și gusturile atât de familiare nouă, să simtă intangibilul și să dărâme barierele impuse de condițiile vieții sale.

Pentru că imprevizibilul nu întârzie însă niciodată să se furișeze, chiar și în cele mai austere condiții, viața așa cum era ea se transformă pentru Madeline odată cu mutarea în casa alăturată a unei noi familii. Olly, cel de-al doilea protagonist al romanului, se mută în noua casă alături de sora sa, Kara, și cei doi părinți ai lor. Cu un caracter profund disfuncțional, familia anterior prezentată întruchipează un arhetip al violențe domestice și consecințelor sale.

O carte de milioane pe care v-o recomandăm! 

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

Alege Cartea Anului 2019!

Fii cititorul anului 2019!

Regulamentul de organizare şi desfășurare a concursului de lectură Bătălia cărților (pentru participanți) îl găsiți aici:

Lectură plăcută! Baftă participanților la concursul de lectură „Bătălia cărților” 2019, ediția a V-a”!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s