„MIGRAȚIA – PĂMÂNT ȘI CER STRĂIN

La data de 23 august 2019, Filiala „Transilvania” a B.M. „B.P. Hasdeu” a fost gazda unui dialog instructiv pe tema migrației, organizat pentru copii din Centrul Comunitar pentru Copii și Tineret „Convorbitorul”. Cu această ocazie biblioteca a organizat expoziția de carte „Migrația – pământ și cer străin”.

Discuția a fost moderată de dna Soroceanu Zinaida, președintele A.O. „Didactica Aplicată”, cu participarea șefei Secției Cultură Tineret și Sport Pretura Ciocana, Adelaida Boico și a managerului Centrului Comunitar pentru Copii și Tineret „Convorbitorul”, dna Nadejda Leahu.

În cadrul discuției s-au explicat termenii de „migrație”, „emigrație” și „imigrație”. De asemenea, s-au dat exemple pentru fiecare caz, ce vizează țara noastră, accentuîndu-se cauzele acestor fenomene, copii având posibilitatea, de a-și exprima părerea cu privire la cauzele emigrării peste hotare a cetățenilor R. Moldova. S-a abordat și tema patriotismului, caracteristicile unei persoae patriote, cât și noțiunea de „fidelitate țării”. 

Discuția a fost finisată prin îndemnurile de a pune accent pe părțile pozitive ale țării și de a face tot ce ne stă în puterile noastre pentru a ne manifesta interesul, nu indiferența,față de ceea ce vedem în jur. Concluzia pe care au tras-o copiii a fost, că trebuie „să avem grijă de țară”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s