Adevărata prietenie rezistă timpului, distanței și tăcerii

ISABEL ALLENDE, nepoata fostului președinte chilian Salvador Allende, s-a născut pe 2 august 1942 la Lima, în Peru.

Astăzi, numele lui Isabel Allende este sinonim cu succesul. Marea doamnă a romanului sud-american și-a câștigat un loc între autorii de renume ai lumii, iar cărțile ei, vândute în aproape 100 de milioane în întreaga lume, traducerile în peste 35 de limbi și adaptările de succes ale romanelor sale vorbesc de la sine. Allende își judecă succesul cu aceleași luciditate și umor cu care ne-a obișnuit în romanele sale. „Am avut perioade întunecate și tragedii, dar și mult succes. Cred că nimeni nu poate să treacă prin viață fără să i se întâmple nimic. La mine, totul pare a fi prea exagerat” spune scriitoarea. Exagerat atât în privința tragediilor prin care a trecut, cât și a succesului, care pare a fi venit ca o compensație. Despre unele dintre întâmplările dramatice sau tragice prin care a trecut aflăm chiar din romanele ei.

Isabel Allende ne trezește sentimentul că este o lume în sine, un continent care invită să fie explorat. Vom găsi aici cele mai neașteptate povești și personaje, oameni amuzanți, despotici sau stranii, trăind cu pasiune alături de făpturi eterice, care, prin amintiri, devin la fel de reale precum ceilalți. Universul văzut se extinde și se completează cu cel spiritual în lumea realist-magică.

Indiferent în ce ordine am citi volumele semnate de Isabel Allende, este puțin probabil să nu ne lăsăm seduși de tonul cald, imaginația uimitoare, umorul și pasiunea care răzbat din paginile cărților ei, să nu dorim să o cunoaștem mai bine pe „doamna romanului sud-american”. Fiecare carte a sa este o provocare pentru a o descoperi pe următoarea.

Vă propunem o expoziție virtuală pentru a descoperi „doamna romanului sud-american”, Isabel Allende.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s