UN BĂRBAT PE NUME OVE

„Un bărbat pe nume Ove”, autor Fredrik Backman este una din cele 10 cărți propuse spre lecturare pentru adolescenții de 15-18 ani pentru Concursul de Lectură „Bătălia cărților” 2019!

Un bărbat pe nume Ove a cucerit o lume întreagă prin modul irezistibil, plin de umor și tandrețe, în care explorează teme grave precum pierderea, bătrânețea, diversitatea, toleranța, principiile morale, prietenia și speranța. La final, nu aveți cum să nu îl adorați pe Ove.

Povestioara aceasta a unui bătrânel de 59 de ani, pe nume Ove oscilează între prezent și trecut. Ove își povestește întreaga viață, pe care s-a străduit să o trăiască cât mai simplu.  În fond stă poveste lor de dragoste. Sonja, soția lui, a fost o fată cu un statut mai înalt ca al lui, dar asta nu a oprit-o să se îndrăgostească de Ove. Viața i-a pus de multe ori la încercare. Dar ei nu s-a dat bătuți. În adolescență, Ove a fost foarte necăjit, până a întâlnit-o pe Sonja. De dragul ei a mers cu trenul cam o oră în direcția greșită. Sonja a fost o femeie veselă, îi plăcea să citească și îi plăceau pisicile. Ove era chiar opusul, era mereu morocănos, nu-i plăcea nimic. Viața a fost grea pentru ei, au avut un accident de autobuz, Sonja a pierdut un copil, a rămas și paralizată. De atunci a trăit în scaun cu rotile. Ove a ajutat-o foarte mult și a fost mereu alături de ea.  Ove a luptat toată viața ca Sonja să ducă o viață normală. A scris multe scrisori ca Sonja să poată muncii în continuare, dar nu l-a luat nimeni în seamă. Până la urmă Sonja într-o bună zi s-a stins. De atunci Ove mereu era supărat, voia să își ia viața, a căzut într-o depresie.

Într-o zi s-a mutat o familie cam ciudată chiar lângă Ove. Femeia, Parvaneth era însărcinată, Patrick, soțul ei nu se pricepea la nimic, împreună aveau două fetițe. Pe parcurs Ove s-a împrietenit cu o pisicuță a străzii și a luat-o acasă. S-a împrietenit cu mai mulți vecini, iar până la final a simțit că el aparține unei familii foarte mari și ciudate. Până la urmă Ove s-a dovedit un om bun la  suflet și un „bunic” deosebit. La final, a ajuns unde și-a dorit foarte mult, sus în cer lângă Sonja.

Economiile lui s-au împărțit între membrii „familiei lui” iar o sumă mare de bani a ajuns ca fond pentru copii nevoiași.

O carte de milioane pe care v-o recomandăm! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Înscrie-te la concursul de lectură „Bătălia cărților”!

Alege Cartea Anului 2019!

Fii cititorul anului 2019!

Regulamentul de organizare şi desfășurare a concursului de lectură Bătălia cărților (pentru participanți) îl găsiți aici:

Lectură plăcută! Baftă participanților la concursul de lectură „Bătălia cărților” 2019, ediția a V-a”!

 

View this post on Instagram

Povestioara aceasta a unui bătrânel de 59 de ani, pe nume Ove oscilează între prezent și trecut. Ove își povestește întreaga viață, pe care s-a străduit să o trăiască cât mai simplu. În fond stă poveste lor de dragoste. Sonja, soția lui, a fost o fată cu un statut mai înalt ca al lui, dar asta nu a oprit-o să se îndrăgostească de Ove. Viața i-a pus de multe ori la încercare. Dar ei nu s-a dat bătuți. În adolescență, Ove a fost foarte necăjit, până a întâlnit-o pe Sonja. De dragul ei a mers cu trenul cam o oră în direcția greșită. Sonja a fost o femeie veselă, îi plăcea să citească și îi plăceau pisicile. Ove era chiar opusul, era mereu morocănos, nu-i plăcea nimic. O carte de milioane pe care v-o recomandăm!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ #bataliacartilor #bataliacartilor2019 #concursdelectura #recomandcarte #carte #cititorulanului #carteaanului #concursdelectura #bibliotecatransilvania#carte #citește #nevedemlabiblioteca #bookstagram #booklover #goodreads #ilovebooks #instabook #bookstamgram#bookish #bookaddict #bookaholic #bookblogger #booklove #cititoripasionati #cititulnuingrasa #cititulesexy #noisicartile #bookwarm #goodvibes #liveauthentic #localsmd

A post shared by Biblioteca Transilvania (@bibliotecatransilvania) on

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s