Vă propunem cartea „Orele îndepărtate” a scriitoarei australiene Kate Morton. Este genul de roman ce vă „bântuie” mult timp după ce ați terminat lectura.
Acțiunea se desfășoară pe două axe temporare, între trecut și prezent, trecutul însemnând perioada celui de Al Doilea Război Mondial și prezentul în anii 1990, punctul central fiind legăturile și cel mai important, secretele de familie.
Un castel impunător în care își duc traiul trei surori, acum bătrâne și gârbovite și secrete ce abia așteaptă să fie descoperite. Povești de dragoste neîmplinite, trecutul ce se întoarce din ce în ce mai pregnant să îi bântuie pe cei ce s-au răzvrătit împotriva-i.
Deși la început se poate crede că acțiunea stagnează sau se învârte în jurul cozii, vă sfătuim să aveți răbdare și să fiți atenți la detalii, pentru că atunci când o sa pornească caruselul, nu o să mai știți de unde să luați evidențele și ații putea să ratați ceva important. Așadar, luați-o, vorba englezului, step by step până la final, când veți fi uimiți de importanța a ceea ce ații citit și puteați rata. Totul face parte din joc. Aveți răbdare; daca vă lipsește această calitate, probabil că nu vă veți bucura de lectura acestei cărți.
Totul pornește cu o scrisoare, care sosește la casa familiei Burchill pe neașteptate. O scrisoare care ar fi trebuit sa ajungă acum mulți ani, într-un moment greu de suportat. Edie este uimită peste măsură de reacția mamei sale, o femeie calmă și destul de rece, iar curiozitatea o împinge să cerceteze trecutul. Astfel, va fi atrasă într-o poveste misterioasa, care implică un castel antic, trei surori misterioase, o dragoste pierdută, un autor celebru cu o taină imensă și un război care dă lumea peste cap. Tot ce trebuie să facă protagonista este să asculte zidurile vechi, în care se ascund orele îndepărtate. Se pare ca ele sunt singurele care pot lumina misterul.
Autoarea îmbină cu măiestrie psihogenealogia în conturarea acestui roman, precum și în creionarea destinului de un tragic aproape liric al surorilor Blythe, aducând în prim-plan un mit bine cunoscut: copii plătesc pentru greșelile părinților. Iar decizia de a rămâne în castelul familiei nu este deloc întâmplătoare… căci pereții vechi au văzut și au auzit tot, sunt martorii tăcuți ai întregii familii Blythe, iar la timpul potrivit se unesc într-un glas comun, sumbru și apăsător, șoptind printre zidurile îmbătrânite în timpul orelor îndepărtate…
Vă recomandăm această carte cu un subiect mistic și încâlcit ce vă ține cu interesul până la ultima frază! Sperăm că o sa va placă!