Legenda de Marie Lu

„Legenda”, autor Marie Lu este una din cele 10 cărți propuse spre lecturare pentru adolescenții de 15-18 ani pentru Concursul de Lectură „Bătălia cărților” 2019!

„Fiecare zi înseamnă o nouă serie de douăzeci și patru de ore. Fiecare zi înseamnă că totul e posibil din nou. Trăiești în prezent, mori în prezent, iei totul așa cum vine în fiecare zi…

-Încerci să pășești în lumină.”   (fragment)

Legenda prezintă Vestul Americii care este într-o perioadă continuă de război. Vorbim despre un viitor în care partea de Vest a Statelor Unite devine Republică și luptă împotriva presiunilor coloniilor existente și a stării de carantină care este permanentă. În Los Angeles, June este o rebelă în limitele posibile. Escaladarea unei clădiri nu-i poate strica reputația pentru că la examenul care decide destinul fiecărui tânăr a luat punctajul maxim ceea ce este rar. June este nerăbdătoare să-și termine studiile și să facă parte din armata Republicii ca și fratele său. În cealaltă parte avem un altfel de rebel. Day face parte din partea joasă a societății. Nu a promovat examenul și în ochii săi oamenii Republicii sunt niște monștri. Comportamentul său depășește orice limită a curajului și este căutat de autorități de o lungă perioadă, dar în final ceea ce-și dorește Day cel mai mult este să-și protejeze familia de virus, de autorități, de această viață dezastruoasă. Deși știa că Day i-a omorât fratele, June nu îi cunoaște identitatea adevărată.

Prea târziu a aflat cine este cu adevărat străinul vagabond cu care și-a petrecut timpul, deoarece June deja a început să se îndrăgostească de el.

Două perspective opuse, June și Day au păreri diferite despre statul lor, dar când viețile lor se întrepătrund, abia atunci amândoi vor descoperi adevărul…

Punctele tari ale cărții:

  • Este o distopie;
  • Acțiunea nu este forțată, nu există pasaje plictisitoare și nici descrieri fără rost;
  • Personajele create de autoare sunt unice;
  • Nu întâlnim iubire clișeică ca în orice carte, ci ceva mult mai profund;
  • Finalul te face să vrei mai mult;

Regulamentul de organizare şi desfășurare a Concursului de lectură „Bătălia cărților (pentru participanți) îl găsiți aici:

Lectură plăcută! Baftă participanților la concursul de lectură „Bătălia cărților” 2019, ediția a V-a”!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s