Vreme trece, vreme vine, Eminescu tot rămâne!

Mai este actuală oare opera marelui poet și astăzi? Sigur! Va zice orișicare de la mic la mare! Cum poate să nu placă poeziile pline de atâta frumusețe, de muzicalitatea rimată, ce se dă foarte bine învățată. Este o mândrie mare ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, o mândrie, deoarece în această zi este marcata si Ziua Culturii Naționale.

Cea ce ne-a întrunit în această zi la Biblioteca ”Transilvania”, este poezia marelui geniu al neamului românesc, poetul național și universal Mihai Eminescu. Creația lui place tuturor, de la mic la mare, și sună frumos în orice limbă. Cu siguranță astăzi în toate instituțiile de cultură s-a citit opera lui Eminescu. Necitită n-a trecut nici la la Biblioteca ”Transilvania”.

Un grup de copii au avut parte de  o activitate interesantă despre viața și activitatea poetului. Copiii au aflat că astăzi se marchează 169 de ani de la nașterea marelui poet. Si așa cum lectura poeziei sale începe chiar de la grădiniță, școală, universitate și tot așa mai departe, copii fiind din diferite instituții școlare au făcut schimb de cunoștințe despre viața și opera lui Eminescu, în plus au numit multe titluri de poezii și au recitat fragmente din ”Luceafărul”, ”Somnoroase păsărele”, ”Codrule, codruțule”, ”Floare albastră”, ”Ce te legeni”, ”Revedere”.

Pentru a-i cointeresa și a-i chema în continuare să lectureze cu plăcere opera lui Mihai Eminescu, copiilor le-au fost prezenate cărțile de la expoziția ”Fiind băiet păduri cutreieram”.

Dar ce place cel mai mult tinerei generații de astăzi? Sigur filme! Și pentru a-i trece imaginar pentru câteva minute în casa-muzeu a poetului de la Botoșani,  le-am prezentat un filmuleț, pe care îl puteți vedea și dvs  https://www.facebook.com/botosani.botosaneni/videos/593359054505106/

Citiți-l pe Eminescu! Poezia lui nu are hotare! Ea este mereu actuală! Dar dacă nu dispuneți de creația lui, vă invităm la Biblioteca ”Transilvania”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s