DONAȚIE DE CARTE

Dragi cititori, Biblioteca „Transilvania” şi-a mărit numărul de cărţi! Totul după ce scriitorul clujean Ioan Mircea Corpodean, însoțit de studenta Facultății de Business de la Universitatea Babeș-Bolyai, Felicia Petrea, au donat câteva volume instituţiei noastre. Ne grăbim să împărtășim bucuria cu dumneavoastră, dragi utilizatori, deoarece aceste cărți, dăruite bibliotecii, ceea ce reprezintă un gest cultural de mare ţinută, pentru care rămânem profund recunoscători. Este vorba despre cărțile:

DSCF4819

Am găsit / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2014. – 80 p.

Poezii vibrează sub apăsarea unei neliniști uneori cosmice, fiin pomenite întotdeauna ca niște aștri și nu ca substantive comune. Un univers poetic personal și personalizat până la identitate cu autorul, care pendulează singurătatea apăsătoare de acasă și tumultul Agorei literare a orașului hasburgician, Cluj-Napoca. (Radu Kretzudava)

DSCF4821

 

Clipe / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2013. – 78 p.

Aproape că nu există poet modern care să nu cocheteze cu stilul clasic și ajunge să-i amintim aici doar pe Lucian Blaga, pe Marin Sorescu, pe Nikita Stănescu cu al său volum „În dulcele stil clasic”, și nu cred că vom greși. Și totujși într-un mod, am spune aproape sfidător, Ioan Mircea Corpodean scrie aceeași poezie cu rimă albă, de 50 de ani. (Radu Kretzudava)

 

DSCF4818

Drum / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2012. – 72 p.

Autorul realizează de la volumul de versuri de debut „Chemare”, un dublu salt: în versificație și în tematică, deși puține poezii sunt scrise după această dată. Tematica poeziei este amplă și axată mai mult pe general decât pe individual. Eul liric este prezent peste tot. Ritmul versurilor este interior și deaceea plăcerea lecturii nu este exterioară, ci mai degrabă spirituală, de tatonare a misterelor zenitului.

 

DSCF4823

 

Gânduri / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2015. – 99 p.

Pentru a-l cunoaște mai bine pe Ioan Mircea Corpodean, ar fi indicat să iei acest volum de versuri sub braț și să-l inviți la o cafea, și să-l rogi să ți le recite în stilul lui sau să-ți scrie o poezie. Lectură plăcută!

 

 

DSCF4824

 

Începuturi / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2016. – 94 p.

Volumul de față ne prezintă o făptură împletită din firele albastre ale cunoașterii și visării, verdele smarald al naturii, roșul vulcanic al pasiunii, al dorințelor și auriu-portocaliul solar. Veți fi martorii începuturilor multicolore, ale primelor versuri, fire pline de viață și culoare, din care se va înfășura în timp ghemul vieții poetului, nu doar sub forma unui omuleț de sfoară, ci a unei ființe poetice luminoase. (Laura Toma)

DSCF4820

 

Rugă / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2014. – 80 p.

Aparent, poeziile din acest volum ar putea fi catalogate ca și religioase, pentru că majoritatea fac apel direct sau indirect la Dumnezeu, la Tatăl sau la îngeri. Dar, în realitate, adevărul pare a fi altul. După cele patru volume anterioare, Chemare, Drum, Clipe, Am găsit, în care mai voalat sau în mod expres se invoca Dumnezeu, în acest volum Divinitatea Supremă, nu mai este undeva departe, sau chiar în sinea poetului. Stilul poeziilor este foarte concentrat asupra fiecărui amănunt. Economia de cuvinte nu secătuiește mesajul, ci liniștit și calm, poetul își urmează emoția.

DSCF4822

Sentimente / Ioan Mircea Corpodean. – Cluj-Napoca : Dokia, 2017. – 97 p.                                          

Aflat într-o luptă disperată cu natura, poetul vrea să-i smulgă sensibilitatea, pe care o bănuiește activă, cu ajutorul cuvintelor. Astfel ia naștere volumul de versuri „Sentimente”. Dimensiunea cărții nu e dată de dimensiunea și anvergura poetului, nici univers, dar, relația cititorului cu fiecare dintre poeme, îi poate întregi deopotrivă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s