CONFERINȚA DE TOTALIZARE „PETALE DE MAC”, AUTOR MIHAIL CURICHERU

   Astăzi, 25 noiembrie, la BM „B.P. Hasdeu”, filiala „Transilvania” s-a desfășurat Conferința de totalizare a Programului de lectură „Chișinăul citește”, „Petale de mac”, autor Mihail Curicheru. Moderatoarea activității a fost dna Alexandra Tănase – profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Gaudeamus”. Invitat de onoare am avut-o pe nepoata scriitorului Mihail Curicheru – Leontina Vatamanu-Mărgineanu. 
       La activitate au participant dna Elena Butucel, prim-vice director, ziaristul Vlad Pohilă și Andrei Viziru, reprezentanți din toate departamentele și filialele BM împreună cu cititorii săi.
      Conferința s-a bazat pe dezbateri, discuții, interpretări asupra remarcabilei cărți „Petale de mac”. Atmosfera a fost una creativă și plină de energie. Participanții au fot împărțiți în echipe, pe sectoare: Centru, Ciocana, Botanica, Buiucani, Râșcani. Au fost activi și au interpretat romanul în toată splendoarea lui, pornind de la simpla denumire, structură, temă, motive, intrigi, trăiri, punctul culminant, deznodământ, caracterizarea personajelor principale până la trăiri sufletești și final. La încheiere, dna Leontina a adus mulțumiri tuturor participanților din partea familiei sale și i-a îndemnat cu multă abilitate să citească deosebitul roman „Petale de mac” de Mihail Curicheru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s