EUROPĂ, TE SALUT

        Pe 7 aprilie, de Sfânta sărbătoare a Bunăvestirii Biblioteca „Transilvania” la cererea dnei Leahu Nadejda, managerul Centrului Comunitar pentru copii și adolescenți „Convorbitorul” a deasfășurat discuția la tema Europă, te salut, colaboratorii BM „B.P. Hasdeu” Mila Șeremet și Stela Russu.
      S-a apelat la izvoarele datate de după cel de al doilea război mondial punându-se accent pe anii 1949-1952-1955, 1973, 1981, 1986, 1995, 2004, 2007, 2013.
         Pentru a preveni un nou război Franța, Germania de Vest, Italia, Belgia, Luxemburg, și Olanda au semnat Tratatul de la Paris bazat pe controlul  resurselor de oțel și cărbune (fondarea CECO, Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului). Pornind de la aceste 6 state Uniunea Europeană include la moment 28 de state despre care s-au discutat la activitate. Cu ajutorul copiilor am modelat harta Europei 28+1(visul Moldovei), fiecare stat poziționat pe o steluță ce au fost lipite corespunzător pe hartă numind și anul aderării sale la UE numind concomitent și capitalele acestora. Timpul a fost petrecut calitativ cu abundență de informații utile în promovarea valorilor europene. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s