UN NOU DICȚIONAR!

Ungureanu, Elena. Dicționar tematic ilustrat (Locuința. Alimentația. Vestimentația. Îngrijirea corpului). – Ch.: Arc, 2014. – 269 p.
Dragi cititori, Biblioteca „Transilvania” s-a îmbogățit cu un volum extraordinar care a fost alcătuit de Elena Ungureanu, doctor în filologie, conferențiar-cercetător la Institutul de Filologie al AȘM, și este destinat unui public foarte larg. Dicționarul ilustrează absolut fiecare din cei cca 1 500 de termeni selectați, mulți de origine străină (nu doar englezisme), neatestați deocamdată de majoritatea dicționarelor românești uzuale și chiar de specialitate. Plasează termenii într-un sistem de referință care îl ajută pe cititor să perceapă mai bine legăturile dintre ei și crește șansele de memorare a lor.

Veți găsi aici denumirile celor mai importante elemente de construcție a casei de locuit, a anexelor acesteia, obiecte de decor și de întreținere a interiorului și exteriorului casei, obiecte de uz casnic și profesional, ambalaje, material de construcție etc., denumirile mai multor bucate din bucătăria altor popoare, fructe tradiționale și exotice, mezeluri și cărnuri, pești și fructe-de-mare, paste și produse cerealiere, prăjituri și băuturi clasice și moderne etc.,denumirile celor mai purtate și căutate haine și încălțări, precum și accesorii ale acestora,precum și denumirile celor mai frecvente produse de îngrijire a feței și corpului.

Dacă doriţi să păşiţi pe acest tărâm mirific în care „timpul trece şi el încet, parcă înadins”, ca să fiți sănătoși, frumoși, o puteţi face prin intermediul acestui dicționar inedit, dar şi al celorlalte volume din colecţiile bibliotecii noastre. Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s