ÎNDRĂZNEȘTE ȘI CITEȘTE!

Mucchielli, Alex. Arta de a influența : analiza tehnicilor de manipulare / Alex Mucchielli. – Iași: Polirom, 2002. – 204 p.
Dragi cititori, v-ați întrebat vreodată pentru ce lecturăm cărți? Astăzi, când avem o serie de tentații, totuși, lecturăm. Lecturăm pentru că descoperim, comunicăm, visăm … De aceea, avem nevoie de cărți. Unele ni se ilustrează ca o deschidere către ceva, o perspectivă, iar altele ne ajută să ne cunoaștem, să reflectăm asupra e-ului propriu.
În acest sens, vă recomandăm o carte care vine să definitiveze rolul comunicării în societate, aducând tehnici de manipulare și influențare. Alex Mucchielli este un specialist francez în științele comunicării, având o serie de lucrări în acest domeniu. „Arta de a influența” este o carte în care  autorul reușește să surprindă mai multe situații de comunicare în care oamenii utilizează manipularea. Ceea ce este interesant, este că aceste exemple sunt extrase din cotidian și par foarte cunoscute și simple. Lectura este cu atât mai captivantă cu cât multe dintre aceste exemple sunt situații cu care ne confruntăm zilnic. Pentru a se clarifica problema abordată, fiecare capitol se încheie cu o concluzie ce sintetizează toată informația prezentată pe larg în paginile anterioare ale lucrării. Încă din introducere autorul punctează clar ceea ce își propune să analizeze în cartea sa, alcătuită din câteva capitole:
·         Reînnoirea explicațiilor clasice;
·         Metodele comunicărilor de influențare: intervenția asupra situației;
·         Manipularea pozițiilor;
·         Manipularea relațiilor;
·         Manipularea normelor;
·         Manipularea identităților;
·         Concluzie generală.
      Această carte se adresează, atât celor care au legătură cu domeniul psihologiei, sociologiei și al comunicării, cât și celor interesați de arta manipulării. Suntem zilnic influențați prin diverse mijloace, dar putem și noi îi putem influența pe cei din jur. Lucrarea dată este o bază teoretică foarte bună pentru studierea realității din perspectiva manipulării și comunicării.
                          Nu ezitați să răsfoiți și să citiți această carte!

Un gând despre „ÎNDRĂZNEȘTE ȘI CITEȘTE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s