„NE CRESC ARIPILE, DAR NU NE UITĂM ORIGINILE!”

Biblioteca „Transilvania” este un mesager al schimbării şi al noului, astfel, organizând o activitate neobișnuită, un ring intelectual, din cadrul Decadei Chișinău, orașul meu, care este pe ultima sută de metri, fiind o modalitate de abordare a cunoștințelor despre orașul Chișinău, și presupune o confruntare între echipe cu monitorizarea şi aprecierea lor de către un juriu competent.
Protagoniști au fost elevii claselor a VII-a de la Liceul Teoretic „Orizont”, însoţiţi de profesoara de istorie și ghidați de neostenita bibliotecară Corina Hartea.

Participanţii s-au repartizat în două echipe în frunte cu un căpitan bine instruit şi bun organizator, care i-a condus prin labirintul întrebărilor. Organizaţi, plini de energie şi cunoştinţe, participanţii au creat o atmosferă de concurenţă sănătoasă. Cu mult, mult entuziasm şi spirit competitiv prompt găseau răspunsuri, provocând adversarii la un nou duel. Dificil de tot i-a fost juriului să aleagă învingătorul, pentru că echipele s-au dovedit a fi de neînvins. Ringul s-a încheiat cu egalitate între echipe. Această activitate deosebită a provocat şi a stimulat elevii spre noi perspective, spre noi căutări pe tărâmul cunoaşterii, le-a permis să se afirme plenar, să demonstreze o bună cunoaştere a sarcinilor preconizate.

Concursul a mai inclus încă două probe : Înscenarea legendei Chișinăului și interpretarea unui cântec despre Chișinău, copiii fiind la nivelul prestanțelor de notă maximă.
Drept gratitudine pentru participare activă, elevii au primit pentru Biblioteca clasei – cărți și diplôme. 

Urmăriți și voi cum a fost: 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s